26 September Burendag

Hoe werkt de Burendag?

Waarom Burendag?

Op Burendag willen wij zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag. In 2020 vieren we Burendag op 26 september. Dit jaar is Burendag wel net iets anders dan anders; we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur!

Anderhalve meter

Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Op www.burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten als een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Via www.burendag.nl kunt u uw activiteit aanmelden. Daarbij is het belangrijk dat iedereen de richtlijnen volgt van de Rijksoverheid en het RIVM.

Bijdrage

Voor de activiteit die u organiseert kunt u bij het Oranje fonds een bijdrage aanvragen. Op die manier kunt u op Burendag met elkaar nog iets extra’s doen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn ook te vinden op www.burendag.nl.

Veel plezier samen in uw buurt!