Alzheimer Café Zutphen e.o.

Alzheimer Café Zutphen e.o. van 20 oktober geannuleerd!

Alzheimer Nederland voelt een morele verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van zowel de bezoekers als de vrijwilligers van de Alzheimer Cafés. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de corona-maatregelen effect hebben. Vandaar dat alle Alzheimer Cafés tot 10 november gesloten zullen blijven.

In het besef van de impact van het sluiten van de deuren voor fysieke ontmoetingen, hebben de vrijwilligers gezocht naar alternatieve contactmomenten.

“Wij laten elkaar niet los, ook als we niet dichtbij kunnen komen”.

In Zutphen zijn er, naast het Alzheimer Café, ook andere mogelijkheden voor ontmoeting, zingeving en activiteiten voor mantelzorgers en mensen met dementie. Dit zijn kleine groepen van maximaal 10 personen inclusief de vrijwilliger(s). Alles uiteraard conform de RIVM-richtlijnen. Voor verdere informatie kijk op:

Het Odensehuis Zutphen, www.odensehuiszutphen.nl
De Bovenkamer Zutphen, www.debovenkamerzutphen.com

Ook kunt u, als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, gratis bellen naar de Alzheimer Telefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088.

Online blijven we ook actief. Kijk op www.alzheimernederland.nl of www.dementie.nl.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten we onze sociale contacten drastisch inperken. Daarnaast willen we kwetsbare mensen extra beschermen tegen het virus. Veel mensen met dementie zijn kwetsbaar en ontvangen nu geen of veel minder bezoek. En dat terwijl ze vaak afhankelijk zijn van het contact met anderen. Wat kunt u doen voor mensen met dementie?

Bel uw buurvrouw, tante, opa, oma of vriend met dementie wat vaker.
Stuur een vrolijk kaartje met een lieve groet.
Biedt aan om boodschappen te doen. Wees proactief en bedenk zelf wat écht nodig is, als iemand dat zelf niet meer kan bedenken; brood, zuivel, groenten.
Breng een verwenpakketje bij iemand met dementie in uw buurt; een tijdschrift, enkele zakjes thee, een bloemetje of wat lekkers.
Kan iemand met dementie nog met een mobiele telefoon, tablet of computer overweg? Stuur een appje met gezellige foto’s of gebruik face-time om elkaar te kunnen zien.

Een klein gebaar doet veel en Corona is voorlopig van ons allemaal. En wat voor iemand met dementie geldt, geldt natuurlijk ook voor de mantelzorger. In deze tijd is aandacht voor elkaar hebben ontzettend belangrijk. We wensen u veel kracht en sterkte.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411

 

 

 

Gerelateerde cursussen

Online zingen met Fleur
10 november 2020