Het koude weer brengt gezelligheid, maar het is ook het seizoen van verkoudheden en griep

Verkouden dame

Het koude weer brengt gezelligheid met zich mee, maar het is ook het seizoen van verkoudheden en griep. 🤧 Gelukkig kunt u met een aantal eenvoudige leefregels onnodige besmettingen voorkomen:

1️⃣ Handen wassen Een inkoppertje, maar nog altijd het belangrijkste wapen tegen virussen. Was uw handen grondig na elk toiletgebruik, maar ook als u in publieke ruimtes, zoals de bus of de trein bent geweest.

2️⃣ Probeer van uw gezicht af te blijven Virussen kunnen uw lichaam binnenkomen via uw ogen, neus en mond. Probeer uw gezicht dus zo min mogelijk aan te raken.

3️⃣ Voldoende rust en voeding Zorg goed voor uzelf! Voldoende slaap en een gezond dieet versterken uw immuunsysteem.

4️⃣ Blijf warm en droog Een koud lijf opwarmen kost ontzettend veel energie. Bescherm uzelf dus tegen de kou en ondersteun zo uw immuunsysteem.

5️⃣ Haal de griepprik Hiermee beschermt u zichzelf tegen de meest voorkomende griepvirussen. Krijgt u geen uitnodiging om de griepprik te halen? Dan kunt u via uw huisarts toch een griepprik aanvragen.

6️⃣ Bedek uw mond en neus Moet u hoesten of niezen? Gebruik een zakdoek of uw elleboog om verspreiding van virussen te voorkomen.

Meer lezen? Op de website van het voedingscentrum vindt u uitgebreide informatie over het voorkomen van virussen. Wij wensen u een gezond 2024 toe!