‘Piep zei de muis’ cursus in Zutphen

Een gratis cursus voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar

Op 3 februari van 15:15 tot 16:45 start er weer een ‘Piep zei de muis’ groep in Zutphen. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die opgroeien in een gezin of omgeving met stress en spanning. Dit heeft een grote impact op kinderen. Daarom organiseren Perspectief en Impluz voor deze kinderen de gratis kinderclub ‘Piep zei de muis’. Hier leren de kinderen, samen met handpop Piep de muis, met lastige situaties en emoties om te gaan.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Piep de muis speelt daarbij een centrale rol. Met Piep maken de kinderen in 14 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Soms heeft Piep dingen meegemaakt die spannend waren, of niet zo leuk. Piep was toen bang, of een beetje verdrietig. Een andere keer is Piep boos. Gelukkig heeft Piep altijd wel een idee over hoe je met lastige situaties om kunt gaan. Dat helpt hem om zich prettiger te voelen.

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders bijeenkomsten waar thema’s en vragen aan bod komen. De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen en ‘Piep zei de muis’ kan hen hierbij ondersteunen. Ouders krijgen informatie over wat het voor een kind betekent, wat zij nodig hebben en wat de kinderen leren bij Piep. Maar ook voor ouders; goed voor jezelf zorgen, opvoedvaardigheden en ruimte om van gedachten te wisselen met andere ouders, zodat na het meedoen aan de ‘Piep zei de muis’ bijeenkomsten zowel het kind als de ouder er sterker uitkomt.

Meer informatie over ‘Piep zei de muis’ is te vinden op de website van Impluz.