Zomercursus ‘Plezier op school’ in Zutphen

Zomercursus plezier op school

Plezier op school is een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De cursus is bedoeld voor kinderen die onzeker zijn en opzien tegen de middelbare school of verandering. Maar ook voor kinderen die op de basisschool gepest zijn, of andere problemen hebben in de omgang met leeftijdgenoten, zoals angstig of onhandig in contact, weinig vrienden of onvoldoende weerbaarheid. Vaak blijkt dat deze kinderen op de middelbare school opnieuw moeite hebben om hun plek te vinden binnen de nieuwe school. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met leeftijdsgenoten wordt door deze cursus verkleind. Plezier op School helpt deze kinderen bij het maken van een goede start in de brugklas.

Op een ontspannen en speelse wijze komen de volgende thema’s aan bod: Assertiviteit, omgaan met plagen en pesten, aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik, contacten leggen met andere kinderen en positief denken. Ook oefenen de kinderen het nieuw geleerde gedrag/omgang met een hulphond.

De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Zutphen in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen (15 en 16 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur. Plezier op school wordt gegeven door Impluz.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie en aanmelden kijkt u bij de training Plezier op school van Impluz of kunt u bellen/mailen met het secretariaat (0570-604900); info@impluz.nl. Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Mirna Montanes m.montanes@impluz.nl 06-12310566

Voor wie? Wanneer Locatie
Aanstaande brugklassers 15 augustus
tot
16 augustus
09:30 tot 16:00
Zutphen, Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116