Actief Zutphen brengt u in beweging!

Actief Zutphen

Actief Zutphen is een sport- en accommodatiebedrijf dat zich richt op drie belangrijke steutelwoorden: sport, beweeg, ontmoet. Onder de nieuwe naam 'Actief Zutphen' (eerder Zutphen Actief) moedigt deze organisatie alle inwoners van Zutphen aan om actief te worden en te blijven! 

Het bedrijf is in 2022 in Zutphen opgericht en heeft als doel het beheer en de bedrijfsvoering van de gemeentelijke sportfaciliteiten te verzorgen. Hierbij kunt u denken aan sportzalen in Zutphen, zwembad De IJsselslag, de Hanzehal als sport- en evenementenlocatie, en 't Warnshuus als ontmoetingsplek. Bovendien dragen ze als onafhankelijke organisatie zorg voor de uitvoering van het sport- en beweegbeleid van de gemeente Zutphen.

Verder onder een nieuwe naam

De campagne "3 2 1 ... GO" markeert de introductie van de nieuwe naam en huisstijl van Actief Zutphen. Directeur Bert Filius legt uit: "De naam sluit goed aan bij onze missie: de inwoners van de gemeente Zutphen blijvend in beweging brengen. Dit doen we door uitstekende faciliteiten te bieden voor sport, beweging en sociale interactie. Maar ook door mensen te helpen bij het vinden van activiteiten die bij hen passen, want wanneer je ergens plezier in hebt, is het gemakkelijker vol te houden. Buurtsportcoaches spelen hierbij een cruciale rol. Zij hebben uitgebreide kennis van het sport- en activiteitenaanbod in de gemeente Zutphen en staan klaar om te ondersteunen bij een gezonde levensstijl."

Sporten toegankelijk voor iedereen

Een belangrijk uitgangspunt voor Actief Zutphen is inclusie. Bert Filius voegt toe: "Dus als je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, zoeken we bijvoorbeeld naar oplossingen voor aangepast sporten. En als je niet over voldoende financiële middelen beschikt om lid te worden van een club of vereniging, wijzen we je de weg naar regelingen voor mensen met een lager inkomen."

Enthousiast geworden na het lezen van dit nieuws? Kijk voor meer informatie en een overzicht van sporten en activiteiten op www.actiefzutphen.nl en doe ook mee!