Bijscholen

De Graafschap bibliotheek in Zutphen en Warnsveld helpt u graag om de Nederlandse taal beter te leren. Het maakt niet uit of u Nederlands als moedertaal hebt of dat u anderstalig bent. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om alleen te oefenen. De meeste activiteiten zijn gratis. Kijk op de website voor meer informatie.

De bibliotheek biedt u ook de mogelijkheid om te oefenen met speciale programma’s en websites.

Ook bij Aventus kunt u de Nederlandse taal (beter) leren. Zij verzorgen taalonderwijs voor Nederlands- en anderstaligen. U kunt deze taallessen op elk niveau volgen. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Op de website Taal voor het Leven vindt u oefeningen en cursussen. Ook kunt u er een taalvrijwilliger vinden. Een taalvrijwilliger is iemand die u helpt met lezen en schrijven. Oefen uw spelling op de websites Beter Spellen of Spelling.nl.

Spelling.nl: Informatie over spelling

Op Spelling.nl vind je alles wat te maken heeft met de Nederlandse spelling.

Website
https://spelling.nl/

In Zutphen kunt u terecht bij Aventus en het Graafschap College. U kunt hier de VaVo doen. VaVo staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs. U kunt een volledige opleiding volgen of alleen de vakken die u nodig heeft.

Onderwijs voor volwassenen heet voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Via vavo kunt u een diploma of deelcertificaat halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Aventus

Cursusaanbod voor volwassenen.

Bezoekadres
Stationsplein 20
7201 ML Zutphen
Website
www.aventus.nl/cursisten
E-mailadres
info@aventus.nl
Telefoonnummer
0800 444 55 55

Graafschapcollege - volwassenenonderwijs

Website
www.graafschapcollege.nl/mbo-entree-opleidingen-en-vavo/overvavo/

Rijksoverheid - volwassenonderwijs

Website
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/volwassenenonderwijs

GelreWerkt! maakt samen met u een stappenplan met als doel een passende baan. Ze kijken bijvoorbeeld samen met u naar uw cv, sollicitatiebrief en welke stappen uzelf al heeft ondernomen richting werk. Soms is een gesprek met een van de consulenten al voldoende om u op weg te helpen. Wat u nodig hebt, bepaalt u samen met uw coach.

GelreWerkt!

Bezoekadres
Henri Dunantweg 1
7201 EV Zutphen
Postadres
Postbus 9010
7200 GL Zutphen
Website
www.gelrewerkt.nl
E-mailadres
contact@gelrewerkt.nl
Telefoonnummer
0575 59 57 00

Kijk voor een vakopleiding bij u in de buurt op de website MBO Stad. Hier vindt u informatie over opleidingen die bij uw interesses passen.

Weet u nog niet precies welke opleiding u wilt gaan doen? Op de website Opleiding en Beroep kunt u op zoek naar opleidingen en cursussen, beroepen en vacatures, stages en leerwerkplekken. Misschien helpt een test u te ontdekken welke beroepen of opleidingen bij u passen. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld terecht op de website Werk.nl.

Kijk ook eens op de website van de Nationale beroepengids. Daar vindt u een overzicht van alle opleidingen, cursussen en trainingen. De Open Universiteit heeft ook een groot aanbod.

Wilt u leren en werken combineren? Kijk op de website van Leerwerkloket Stedenvierkant of neem contact ze op.

Werk.nl - test uzelf

Website
www.werk.nl/solliciteren-test

Leerwerkloket Stedenvierkant

Website
www.stedenvierkant.lerenenwerken.nl

Opleiding en Beroep

Website
www.opleidingenberoep.nl

Open Universiteit

Website
www.ou.nl

KiesMBO

Website
www.kiesmbo.nl/scholen

Nationale beroepengids - opleidingen, cursussen en trainingen

Website
www.nationaleberoepengids.nl/opleidingen-cursussen-en-trainingen

Rijksoverheid - Nederland leert door

Website
www.rijksoverheid.nl/nederland-leert-door