Dagbesteding is er voor mensen die niet kunnen werken of naar school gaan. Bijvoorbeeld door hun handicap, leeftijd of ziekte. Dagbesteding is er ook voor de ouderen met een beperking: om actief te blijven, onder de mensen te zijn en de mantelzorger te ontlasten. Hierdoor blijft het voor veel mensen mogelijk om thuis te blijven wonen.
Heeft u moeite met het opbouwen van een dagritme? Kunt u geen dagstructuur vinden? Lukt het u niet zelf om sociale contacten op te doen of te onderhouden? Dan is begeleiding in een groep misschien een oplossing. Begeleiding in een groep biedt een zinvolle daginvulling, waardoor u meer structuur in uw dag krijgt. Hoe de dagbesteding er precies uitziet verschilt per persoon. De gemeente Zutphen gaat hierbij uit van uw eigen mogelijkheden en talenten.
Heeft u hulp nodig, maar lukt het u niet om dit zelf te regelen? Vraag dan hulp aan vrienden, familie of kennissen.
Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u hulp krijgen van een professionele cliëntondersteuner. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk.
De cliëntondersteuner helpt u met:
Een onafhankelijk cliëntondersteuner vindt u bij:
Is die hulp niet genoeg? Schakel dan een mantelzorgmakelaar in. U vindt een mantelzorgmakelaar op de website van de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars. Een mantelzorgmakelaar is niet gratis. Misschien vergoedt uw zorgverzekering de kosten. Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar.
Zit jij ergens mee? Kom jij er zelf niet uit? Dan gaan we samen met jou aan de slag. Wij ondersteunen je bijvoorbeeld bij het op orde brengen van je financiën, schulden, je minder alleen voelen, omgaan met een echtscheiding of opvoedingsvragen. Of bij vragen over werk of school, beter in je vel zitten, omgaan met stress, als mantelzorger overeind blijven, zorgen over iemand of ruzie met je buren oplossen.
Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. We hebben een groot netwerk, dus als wij je niet zelf kunnen ondersteunen, geven we je advies over waar je ondersteuning kunt krijgen die bij jou past. Onze ondersteuning kost je niets.
Sensire en Verian leveren de schakelwijkverpleegkundigen voor de gemeente Zutphen. Zij zijn werkzaam voor een organisatie, maar in de functie van schakelwijkverpleegkundige onafhankelijk.
De drie schakelwijkverpleegkundigen binnen de gemeente Zutphen zijn:
Als schakelwijkverpleegkundigen kunnen zij worden ingezet bij de inwoners van Zutphen, waar nog geen professionele zorg betrokken is, maar waar wel zorgen over zijn.
Zij gaan na een aanmelding uit voorzorg op huisbezoek en kijken samen met de inwoner welke mogelijkheden en oplossingen er zijn voor hun vraag. Ze proberen maatwerk te leveren, zodat mensen zelf hun leven weer op een zelfstandige, prettige, verantwoordelijke en comfortabele manier oppakken en kunnen blijven meedoen in de maatschappij. De ondersteuning van de schakelwijkverpleegkundigen is kortdurend en er wordt allereerst uitgegaan van iemands eigen mogelijkheden en die van hun omgeving. Indien nodig maken ze gebruik van de vele contacten die zij hebben met alle professionele/ vrijwillige instanties en de gemeente. Ze werken met subsidie van het Zilveren Kruis en zijn daardoor onafhankelijk van zorgorganisaties.
Dagbesteding vindt u bij
Voor dagbesteding heeft u een Wmo-indicatie nodig. Neem hiervoor contact op met het WMO Zorg-loket van de gemeente Zutphen.
Wilt u eens met iemand praten? Neem contact op met MEE Samen of Dementiewerk. Zij denken met u mee en geven informatie en advies.
Dagelijks om 15 uur een activiteit, voor iedereen te bezoeken tegen betaling van € 2,50.
Woensdagochtend: inloop/ontmoeting in het praatcafé.
Donderdag: koffieochtend vrije inloop.
Activiteiten in huiselijke sfeer, in groepsverband of individueel, afhankelijk van de problematiek van de bezoeker.
Geopend: ma t/m vrij 9.00 - 17.00 uur.
Voorbeelden van gezamenlijke activiteiten:
Telefonisch bereikbaar op werkdagen 8.30 - 12.00
Activiteiten in huiselijke sfeer, in groepsverband of individueel, afhankelijk van de problematiek van de bezoeker.
Voorbeelden van gezamenlijke activiteiten:
Adres dagbehandeling: Coehoornsingel 3, 7201 AA Zutphen
Bij Dementienetwerk kunt u informatie en advies vinden over hulp, zorg en ondersteuning bij dementie. Deze website wijst u de weg voor hulp bij dementie dicht bij huis. Ook kunt u wanneer u vragen heeft een beroep doen op een casemanager dementie. Zij hebben veel kennis van dementie en van passende zorg en ondersteuning.
Kleinschalige dagbesteding in het buitengebied.
Centrum voor dagactiviteiten voor zowel ouderen als volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Misschien bent u niet tevreden over hoe u wordt geholpen. Of een product doet het niet goed. Dan kunt u een klacht indienen.
Komt u er zelf niet uit? Vraag een cliëntondersteuner om hulp. Cliëntondersteuning is gratis. De cliëntondersteuner bekijkt altijd wat voor u het beste is. Neem voor cliëntondersteuning contact op met MEE Samen.
Kijk ook op de website van de Nationale Ombudsman voor meer informatie.
U kunt terecht bij:
Kijk op de websites voor meer informatie.
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen ook terecht bij het NAH-café.
Zorgloket Zozijn is telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
Locatie: Studio 3, de Lunette
Kleinschalige dagbesteding in het buitengebied.
Centrum voor dagactiviteiten voor zowel ouderen als volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Logeerhuis, dagbesteding, woonhuis.