AutoMaatje rijdt vaccinatieritten

Het vaccineren tegen corona van zelfstandig wonende ouderen is gestart!

Inwoners van Zutphen, Warnsveld en Eefde die minder mobiel zijn, kunnen gebruik maken van AutoMaatje voor het vervoer naar de priklocaties. Daar wordt ook al volop gebruik van gemaakt.

De ritten worden gereden door vrijwillige chauffeurs en uiteraard nemen zij alle beschermende maatregelen in acht. Gebruikers dragen een mondkapje en stappen zelf in. Voor de ritten geldt het gebruikelijke tarief van 30 eurocent per kilometer.

Het aanbieden van vaccinatieritten is een eigen initiatief van Automaatje en gebeurt niet in opdracht van andere instanties. AutoMaatje neemt geen stelling in de discussie rondom wel of niet vaccineren. Die afweging maakt iedereen voor zichzelf. Als men zich wil laten vaccineren en vervoer is een probleem, dan mag men een beroep doen op AutoMaatje. AutoMaatje is bereikbaar voor ritaanvragen van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur op 0575–234020. Het liefst graag 2 dagen vantevoren uw rit aanvragen. Het is een initiatief van Stadsonderneming Zutphen (www.stadsondernemingzutphen.nl) in samenwerking met ANWB, Muzehof en ‘t Warnshuus.

Foto: Feikje Breimer en gemaakt voor de Corona-tijd. Uiteraard wordt er nu een mondkapje gebruikt.