Berkelfestival komt naar Zutphen deze zomer!

Het jaarlijkse Berkelfestival komt deze zomer naar Zutphen. In dit Hanzehaar wordt het vanzelfsprekend verrijkt tot een Berkel-Hanze-festival. Het Berkelfestival wordt ieder jaar in een andere stad gehouden. Alle Berkelsteden zijn, van bron tot monding, Billerbeck, Coesfeld, Stadtlohn, Gescher, Vreden, Eibergen, Borculo, Lochem en Zutphen. Dit jaar dus in Zutphen op zondag 27 augustus bij de aanlegplaats van de Fluisterboten aan het Rijkenhage.

Toegang is gratis

Het festival duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het programma bestaat uit muziek in de vorm van bands van beide kanten van de grens. Het festival wordt om 11 uur geopend door wethouder Sjoerd Wannet en daarnaast zullen, voor het eerst, ook alle burgemeesters van de acht Berkelgemeenten aanwezig zijn.

Ga mee op de fluisterboot

Tijdens het festival is het ook mogelijk om Zutphen te verkennen vanaf de fluisterboten en te voet onder leiding van stadsgidsen. Voor festivalbezoekers varen de boten die dag gratis! In kramen uit Duitsland en Nederland zullen streekproducten worden aangeboden en er zal veel informatie te vinden zijn over de Berkelsteden, maar ook over de Hanze.

U bent er toch ook bij? Reserveer zondag 27 augustus alvast in uw agenda!