Bij Beeldbrengers brengen jongeren Zutphen in beeld

Vanaf oktober 2021 krijgen jongeren uit Zutphen de kans om media te maken over alles wat hen bezighoudt. Een talkshow, een kookprogramma met jongeren uit verschillende culturen, reportages over muziek of een nieuwsuitzending, bij Beelbrengers is niks te gek. Beeldbrengers is hét nieuwe mediaplatform voor en door jongeren in samenwerking met Omroep Gelderland. Wekelijks maken jongeren tussen de 14 en 26 jaar tv-programma’s over alles wat ze tegenkomen in de Zutphense samenleving en wat zij interessant vinden.

Vanaf oktober gaat Beeldbrengers van start in Tiel, Culemborg, Doetinchem, Zutphen, Nijmegen en Arnhem. In een periode van zes maanden worden de jongeren opgeleid tot echte mediamakers. Ze gaan aan de slag als presentator of vlogger. Of ze werken juist achter de schermen als redacteur, cameraman of -vrouw of als editor. Van een mediacoach leren ze interviewen en presenteren, maar ook om de regie te voeren, hoe de camera werkt en hoe je de audio goed opneemt.

Beeldbrengers is onderdeel van de MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Jongeren kunnen met MDT de beste versie van zichzelf ontdekken. Ze ontwikkelen talenten, ontmoeten nieuwe mensen en dragen tegelijkertijd een steentje bij aan de lokale samenleving.

Vanaf november kunnen de Beeldbrengers gevolgd worden via de kanalen van Omroep Gelderland en de lokale zender B-FM. Ook meedoen aan Beeldbrengers, kom je uit Zutphen en ben jij tussen de 14 en 26 jaar? Opgeven kan via deze website. Meedoen is gratis!

Bron: Contact Zutphen.