Blijf niet lopen met geldproblemen

Wist u dat een groot aantal mensen in Nederland moeite heeft om rond te komen? Soms lukt het gewoon niet om alle rekeningen op tijd te betalen. Dat kan iedereen overkomen, zeker tijdens deze coronacrisis! De gemeente Zutphen helpt u bij geldzorgen en andere financiële problemen.

Leg contact, u staat er niet alleen voor!

Heeft u geldzorgen? Pak deze aan voordat uw problemen groter worden. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om te praten over uw schulden. En ook om hulp te vragen. Toch is dit de eerste stap naar een oplossing! Komt u er zelf niet uit? Blijf niet rondlopen met uw geldzorgen en neem contact met ons op. De medewerkers van Schuldhulp zijn er speciaal om u te helpen. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk. Welke oplossing het beste is, ligt aan uw situatie. Wilt u graag zelf uw schuldenprobleem oplossen? Dan is informatie en advies soms al genoeg om u op weg te helpen.

Hulp bij uw schulden

Heeft u geldproblemen waar u zelf niet meer uitkomt? Wij verwijzen u graag door naar één van de organisaties waarmee wij samenwerken. Bijvoorbeeld Schuldhulpmaatje of Perspectief. Schuldhulpmaatje helpt u als u het moeilijk vindt om uw geldzaken te regelen. Perspectief helpt u als u naast geldzorgen ook andere problemen heeft. Heeft u hulp nodig? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Voorkom grotere geldproblemen!

Ervaring leert: hoe sneller ingegrepen, hoe kleiner de betalingsachterstand en schulden. Wij helpen u daarom heel graag zo vroeg mogelijk voordat de geldproblemen groter worden. Dat heet vroegsignalering.

Hoe werkt vroegsignalering?

  • Vanaf 2021 krijgt gemeente Zutphen bericht van woningverhuurders, energie- en watermaatschappijen en zorgverzekeraars als er inwoners zijn met betalingsachterstanden. Zo zien wij vertrouwelijk of er inwoners zijn met openstaande rekeningen of schulden.
  • Heeft u een brief of kaartje van ons ontvangen? U kiest altijd zelf of u de hulp aanneemt. De gemeente wil voorkomen dat u te lang wacht met hulp vragen. Wilt u graag hulp? Neem dan contact met ons op voor een gesprek. Onze hulp is professioneel, vertrouwelijk en kost niets.

Regelingen voor inkomensondersteuning

Heeft u een laag inkomen en niet teveel bezittingen? Dan kan gemeente Zutphen u misschien ondersteunen met één van deze regelingen. Wilt u liever niet naar de gemeente? Dan zijn er ook organisaties die van alle regelingen weten. Bijvoorbeeld Perspectief Zutphen, Stichting Leergeld, Schuldhulpmaatje, Voedselbank en Bewindvoerders.

Bert zette de stap: hij vroeg hulp bij zijn geldproblemen. “Ik wist dat er iets moest gebeuren…”

Bert zat vast in de schulden. In 2016 meldde hij zich bij de gemeente voor hulp. “Het zoeken van hulp is altijd de eerste stap NA het onderkennen dat je hulp nodig hebt. Dat is niet makkelijk. Mijn advies? Zet die stap. Erover praten is de eerste stap en brengt je altijd verder.” Zijn verhaal laat zien dat u er niet alleen voor staat. Lees hier hoe Bert uit zijn schulden is gekomen.

Heeft u hulp nodig?

Wilt u ook van uw geldproblemen af? Of wilt u hulp bij uw geldzaken? Wacht dan niet te lang en neem contact met ons op. Dat kan via e-mailadres sdv@zutphen.nl, of via het contactformulier op de website. De gemeente Zutphen kijkt graag mee om u te helpen.