Bloeddruk meten in de Bibliotheek tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag en vrijdag van 11:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek in Zutphen.

Het is belangrijk om de bloeddruk regelmatig te meten. Een hoge bloeddruk voelt u namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf 40 jaar stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40ste ieder jaar de bloeddruk te meten. Als het nodig is, kunt u zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek in Zutphen ondersteunt deze oproep van de Hartstichting.

Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag en vrijdag van 11:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur hun bloeddruk meten bij de Bibliotheek Zutphen. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Een afspraak is niet nodig en het meten is gratis.

Bron: Contact Zutphen