De beste self-help apps

Afvallen, sporten, stoppen met roken; allemaal van die voornemens die we vaak elke dag net zo hard weer vergeten of uitstellen als dat we er mee opstonden. Gelukkig zijn er een heleboel handige apps die u gratis of voor een klein bedrag kunt downloaden op uw telefoon en die u helpen uw gezonde voornemens vol te houden. Wij geven u graag een top 6 van de beste self-help apps. 
 

1. StepsApp

Een eenvoudige app die dagelijks bijhoudt hoeveel stappen u zet (zolang u uw telefoon bij u heeft of een gekoppelde smartwatch draagt.) Daag uzelf uit dagelijks 10.000 stappen te zetten en vergelijk uw resultaten per week, per maand of zelfs per jaar.
 

2. Calm

Stress kan een grote impact hebben op uw gezondheid. Het is net zo belangrijk om dagelijks even bewust te ontspannen als dat het is om dagelijks te bewegen. Deze app biedt eenvoudige ontspanningsoefeningen, meditatie oefeningen en rustgevende muziek en geluiden om beter in slaap te komen.
 

3. Sleep Cycle

Een goede nachtrust is belangrijk, maar voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Deze app brengt uw slaapgedrag in kaart door uw bewegingen gedurende de nacht te meten. Op basis van die gegevens ontwikkelt de app een wekker die u wakker maakt op het moment dat u het lichtste slaapt. Zo voelt u zich beter uitgerust. De app helpt u ook in slaap te vallen met ontspanningsoefeningen en rustgevende geluiden.
 

4. Seven

Deze app helpt u om fit te blijven in slechts 7 minuten per dag. Met al het thuiswerken is dat geen overbodige luxe. De oefeningen zijn voor vrijwel iedereen goed te doen en aan te passen aan uw niveau. U kunt ze gewoon in de woonkamer doen en u heeft geen sportspullen nodig. Maak een club aan in de app met vrienden, familie of buren om samen gemotiveerd te blijven.
 

5. MyFitnessPal

Wilt u wat bewuster en gezonder eten of gewicht verliezen? In de MyFitnessPal-app kunt u bijhouden wat u gedurende de dag eet en drinkt en bijhouden hoeveel calorieën dit bevat. Door een persoonlijk doel in te stellen weet u precies wat u per dag kan eten om gezond te blijven en af te vallen.
 

6. De StopCoach

Stoppen met roken is niet makkelijk. Het is fijn om hierbij wat ondersteuning te krijgen. De Stopcoach-app geeft u acht weken lang tips en motivatie om het vol te houden. U kunt ook oefeningen doen om de zin in een sigaret te weerstaan. Dit kan helpen op moeilijke momenten. Daarnaast kunt u zien hoeveel sigaretten u niet heeft gerookt en hoeveel geld u heeft bespaard.

Misschien ook interessant?