De Bibliotheek Zutphen organiseert leuke workshops en lezingen

workshop bibliotheek plant en dier

Wist je dat je bij de Bibliotheek altijd terecht kunt met al jouw vragen over taal, (voor) lezen en/of de (digitale) overheid? Je kunt gewoon binnenlopen met jouw vraag. Ook organiseert de Bieb regelmatig leuke activiteiten en handige workshops. Houd hiervoor de website in de gaten. Er staan er ook nu weer een aantal op de activiteitenagenda!

Workshop planten en dieren herkennen.

Herken planten en dieren met je mobieltje. Volg de workshop bij de Bibliotheek

Vraag jij je ook wel eens af wat dat nou voor een beestje is dat je tegenkomt tijdens het wandelen? Of kom je tijdens het fietsen wel eens langs een mooie struik en ben je benieuwd naar de naam ervan? Wist je dat er een heleboel apps zijn om dieren en planten te herkennen? De Bibliotheek helpt je tijdens een workshop hoe je deze apps kunt gebruiken. Meld je aan voor een workshop ‘planten en dieren herkennen met je mobiel’ in jouw woonplaats. Iedereen is welkom.

Over de workshop

In deze workshop van ongeveer anderhalf uur ga je met je eigen telefoon of tablet oefenen met deze handige apps. Medewerkers van de Bibliotheek helpen jou hierbij. Uiteraard kun je ook een eigen voorbeeld meenemen. De workshop wordt georganiseerd in Gorssel, Zutphen en Warnsveld. Via de Activiteitenagenda op de website van Graafschap Bibliotheken kun jij je aanmelden, zodat zij weten dat je komt. Vergeet niet je eigen mobiele apparaat mee te nemen, en dan gaan we direct aan de slag! Leden en niet-leden van de Bibliotheek zijn van harte welkom.

Alles op een rijtje

  • Bibliotheek Zutphen, 13 september, 14.00 – 15.30 uur.
  • Bibliotheek Warnsveld, 28 september, 11.00 – 12.30 uur.

Lezing Ilse Marrevee

Wil jij meer weten over Zutphen en antroposofie? Ilse Marrevee vertelt erover bij de Bibliotheek in Zutphen.

Een aantal jaren geleden ervaarde Ilse Marrevee (wonend in Leiden maar frequent verblijvend in Zutphen) op straat en in winkels al snel dat een deel van de Zutphense bevolking een soort subcultuur vormt. Ze ging in gesprek met meerdere Zutphenaren. Bewondering, verwondering en lering leidde tot het boek ‘Antroposofie ontmoet.’ Haar ervaringen deelt ze graag met het publiek tijdens een lezing op donderdagavond 22 september.

Zutphense kenmerken

Hoe en wanneer zijn de vele vrijescholen, therapeutische centra, natuurwinkels, zorgboerderijen, woonprojecten, kunstcentra en niet te vergeten de boekhandel, speelgoedwinkel en bibliotheek op antroposofische basis die Zutphen en omgeving kleuren, ontstaan? Wie waren en zijn de grondleggers en pioniers van deze instellingen en initiatieven? Wat was en is hun motivatie, hun achterliggende gedachte?

Over Ilse Marrevee

Ilse Marrevee is auteur van het boek Antroposofie ontmoet en niet-antroposoof. Ze studeerde theoretische psychologie en Franse taal- en letterkunde. Als freelance journalist schreef ze onder meer voor Avenue en Trouw en maakte radiodocumentaires voor de Humanistische Omroep. Zij is auteur van Curaçao Geschiedenissen, Antroposofie ontmoet en vele levensverhalen en biografisch portretten. 

Alles op een rijtje

U kunt zich voor deze boeiende avond aanmelden via de Activiteitenagenda op de website van de Bibliotheek.

  • Datum: donderdag 22 september 2022 
  • Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur.
  • Locatie: Bibliotheek Zutphen.
  • Kosten: leden betalen € 10,00, niet-leden betalen € 12,50.
  • Aanmelden: via de website.