De Bovenkamer Zutphen start met mantelzorgmiddag

De Bovenkamer is er speciaal voor mensen te maken krijgen met (beginnende) dementie. Men biedt hulp, advies, de gelegenheid om te praten en activiteiten. De Bovenkamer is er ook voor de mantelzorgers, omdat zij enorm veel werk verrichten voor de personen met (beginnende) dementie. Een ingrijpende en veelal zware taak. Om deze mantelzorgers nog meer van dienst te kunnen zijn met advies en hen te kunnen faciliteren, start De Bovenkamer vanaf maandag 4 juli met een mantelzorggroep. Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn mantelzorgers van harte welkom.

Samen met Everdien Vanderlijde en Huguette Verheij wordt er een programma uitgewerkt voor de komende 3 maanden. Waar nodig zullen andere vrijwilligers verder begeleiden en ondersteunen, zodat er sprake kan zijn van respijtzorg (vervangende zorg voor de zorgvrager). De bijeenkomsten voor de mantelzorgers zijn altijd op maandagmiddag. Onderwerpen? Vooral wat de groep zelf wil gaan inbrengen, dus vraag-gestuurd. Locatie: De Bovenkamer, Harenbergweg 1, Zutphen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@debovenkamerzutphen.com of telefonisch met Chantal Elskamp (06 – 249 543 18) of Erik Keune (06 – 285 087 00). Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €2,50 per keer (€10 voor 5 bijeenkomsten). De koffie en thee is gratis.

Voor de vaste bezoekers van De Bovenkamer extra goed nieuws: voortaan is De Bovenkamer op de maandagmiddag dus ook tussen 13:00 en 16:00 uur geopend. Kijk voor meer informatie ook op de website van De Bovenkamer.

Bron: Contact Zutphen.