De Kindertuin gaat weer open!

Kindertuin

Leren tuinieren, verwondering over de natuur en lekker buiten bezig zijn met elkaar, dat is wat de Kindertuin te bieden heeft. De voedselcoaches van Stichting Stadsvoedsel Zutphen organiseren samen met vrijwilligers vanuit wijkcentrum Waterkracht activiteiten en beheren de Kindertuin. Afgelopen weken is er hard gewerkt om de Kindertuin klaar te maken voor de start van het seizoen.

Het nieuwe seizoen van de kindermoestuin op het Volkstuincomplex Hoge West/Laarmansheuvel gaat van start op donderdag 30 maart. Het seizoen wordt feestelijk geopend met leuke tuinactiviteiten. Basisschoolkinderen zijn van harte welkom van 15.00 tot 16.30 uur.

De Kindertuin is bedoeld voor kinderen die houden van buiten spelen, interesse hebben in de natuur en het leuk vinden om bezig te zijn met moestuinieren en buiten kokkerellen. Na de opening op donderdag 30 maart, zijn kinderen elke maandag en donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur van harte welkom om te tuinieren. Kinderen van 8 jaar of ouder kunnen een eigen moestuintje krijgen om elke week in te werken. Jongere kinderen kunnen samen met bijvoorbeeld ouders of grootouders komen. Af en toe naar de tuin komen kan ook. Kinderen kunnen meehelpen in de gemeenschappelijke moestuin en meedoen met allerlei andere leuke tuinactiviteiten.

Hoe komt u naar de Kindertuin?

Neem de hoofdingang van het volkstuincomplex aan de Thorbeckesingel en herken de Kindertuin aan de groene koepelkas. Voor aanmelden en meer informatie, mail naar patricia@wijkcentrumwaterkracht.nl of bel/app naar 06 - 108 409 88.