Doe ook mee op Nationale Kraanwaterdag!

nationale kraanwaterdag

Op woensdag 28 september 2022 is het weer Nationale Kraanwaterdag! Een dag die de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk organiseren.

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Water is een gezonde manier om je lichaam van vocht te voorzien. We hebben het elke dag nodig. En wist u dat kraanwater veel pluspunten heeft? Het bevat geen calorieën, het tast de tanden niet aan, het is goedkoop, goed voor het milieu, makkelijk mee te nemen en overal te krijgen. 

Meer weten? Bekijk het filmpje van het Voedingscentrum Wat gebeurt er als je stopt met water drinken? . Of kijk op de website.

Waarom Nationale Kraanwaterdag?

Alle basisscholen en bso’s in heel Nederland kunnen deelnemen aan Nationale Kraanwaterdag. Want veel kinderen vinden kraanwater vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo? Op Nationale Kraanwaterdag worden alle basisscholen en bso’s uitgenodigd om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als bijzondere dorstlesser. Zo ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater een gezonde en duurzame keuze is.