Eén tegen eenzaamheid

Eén tegen eenzaamheid campagne

Heb jij je weleens alleen gevoeld, alsof niemand er voor je is? Je bent niet de enige. Bijna 1 op de 7 volwassenen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Daarom heeft de overheid de campagne "Eén Tegen Eenzaamheid" opgezet. Deze campagne laat zien dat een klein gebaar al een groot verschil kan maken. Of je nu zelf eenzaam bent, of iemand kent die zich zo voelt, een kleine stap kan helpen.

Wat is eenzaamheid?

Eenzaamheid is het gevoel dat je niet echt verbonden bent met anderen. Het kan iedereen overkomen, ongeacht je leeftijd of situatie. Het gaat niet alleen om alleen zijn; het gaat erom dat je minder contact hebt met anderen dan je zou willen, of dat je een hechte band mist. En het kan serieus invloed hebben op hoe blij en gezond je je voelt.

helpen

Een klein gebaar

Gelukkig kunnen we samen iets doen tegen eenzaamheid. Als je denkt dat iemand in je omgeving zich eenzaam voelt, is een klein gebaar zoals een praatje maken of samen een kopje koffie drinken al een grote stap. En als je zelf eenzaam bent, weet dan dat er mensen zijn die je willen helpen. Op de website www.eentegeneenzaamheid.nl vind je tips en informatie over wat je kunt doen.

Campagne

Deze campagne is een onderdeel van een groter plan van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen. Het doel is om iedereen zich verbonden te laten voelen en mee te laten doen in de samenleving.

Aandacht voor elkaar

Bijna 1 op de 7 volwassenen in Nederland voelt zich erg eenzaam. En nog eens 1 op de 3 Nederlanders ervaart wel eens eenzaamheid. Dat zijn veel mensen. Maar door samen te werken en aandacht voor elkaar te hebben, kunnen we eenzaamheid verminderen.

Dus, laten we samen ervoor zorgen dat iedereen in Zutphen en Warnsveld zich deel voelt van onze gemeenschap. Jouw actie, hoe klein ook, kan iemand zijn dag helemaal veranderen. Laten we samen één zijn tegen eenzaamheid!

 

Lees meer over eenzaamheid in Zutphen en Warnsveld: