Goede voornemens? Doe mee aan Dry January!

Het einde van het jaar is in zicht. We blikken terug op 2021 en kijken vast vooruit naar 2022. Het is ook weer de tijd om na te denken over goede voornemens. Wat wil ik volgend jaar doen of bereiken? Misschien is één van die voornemens om minder alcohol te drinken. Doe dan eens mee aan Dry January!

Veel mensen drinken wel eens alcohol. Vaak is dit gewoontegedrag. Een wijntje of biertje drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Heeft het écht een positief effect op het lichaam? Doe net als duizenden anderen mee met Dry January en meld u aan op de website van IkPas. Doe het vooral niet alleen en stimuleer ook familie, vrienden en anderen om mee te doen. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker!

IkPas helpt

Als u zich inschrijft via IkPas dan ontvangt u handige tips, artikelen, recepten en badges die helpen en stimuleren om geen alcohol te drinken. Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de deelnemers aan IkPas het de hele maand volhoudt. Bovendien voelt 60% van de deelnemers zich mentaal of lichamelijk fitter, 55% slaapt beter, 32% voelt zich gezonder en 31% valt af in gewicht. Schrijf u ook in en ervaar zelf wat een alcoholpauze met u doet!

Heeft u meer ondersteuning nodig?

Maakt u zich zorgen over uw eigen alcoholgebruik of dat van iemand in uw omgeving? Dan kunt u (gratis) praten met een professional van Iris in de Buurt. Stuur een e-mail naar m.winkel@iriszorg.nl en a.panka@iriszorg.nl.