Het Kindpakket: ook voor sportactiviteiten

Kindpakket

Wilt uw kind graag sporten, maar kunt u de contributie niet betalen? Misschien komt u in aanmerking voor het Kindpakket.

Het Kindpakket is een regeling voor uw kind(eren). Voor meedoen en voor spullen. Er is per kind ieder jaar € 500 beschikbaar. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het betalen van het lidmaatschap van de sportclub, abonnementen of losse kaartjes voor zwemmen, zwemlessen, de sportschool, fitness en ouder- en kind activiteiten (bijvoorbeeld babyzwemmen).

Voor kleding of benodigdheden in verband met deze activiteiten, zoals sportkleding of zwemspullen, mag u maximaal € 175 van de € 500 gebruiken. 

Er gelden een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het Kindpakket. U en uw kind(eren) moeten bijvoorbeeld ingeschreven staan als inwoner van de gemeente Zutphen. Ook mag uw inkomen niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm.   

Meer weten over het Kindpakket? Op de Hulpwijzer vindt u meer informatie over geld voor vrije tijd. Op de website van de Gemeente Zutphen leest u meer over het Kindpakket en hoe u dat kunt aanvragen.