Hulp bij reizen met het openbaar vervoer in Zutphen

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met hulp van ervaringsdeskundigen blijkt het makkelijker dan gedacht. Ervaren OV-ambassadeurs geven advies en tips over reizen met de trein of de bus.

Langer zelfstandig kunnen reizen draagt bij aan persoonlijke zelfredzaamheid. Ervaren OV-ambassadeurs omarmen dit en helpen 55-plussers graag op weg. Vragen over reizen met de bus of trein, zoals: “Hoe vraag ik een ov-chipkaart aan? Welk abonnement past het best bij mij?” worden door hen toegelicht.

Elke maand vindt dit speciale inloopspreekuur plaats in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Ook worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd en kan er een proefreisje gemaakt worden. De data en tijden van deze bijeenkomsten en proefreis vindt u op de website. Bij de activiteiten kunt u op de kaart kiezen voor Zutphen.

Telefonisch spreekuur voor OV vragen

Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de OV-ambassadeurs. Zij zitten dagelijks klaar tijdens het telefonisch spreekuur om OV-vragen te beantwoorden. De ambassadeurs zijn bereikbaar op het nummer: 038-3037010 op de volgende dagen: maandag t/m vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00, dinsdag- en donderdagmiddag van 13:30 tot 15:00 en op maandag- en woensdagavond van 18:30 tot 20:00.

Bron: Contact Zutphen