Ik ben 18, wat moet ik regelen?

Jongeren vanaf 18 jaar moeten veel zaken zelf regelen. En dan loop je vast tegen een heleboel vragen aan. Hoe vind ik een geschikte woonruimte? Hoe vraag ik een zorgverzekering aan? Hoe kan ik mijn geldzaken het best regelen? Kortom, wat moet ik allemaal weten en regelen wanneer ik 18 ben? Dat zijn vragen waar Kwikstart het antwoord op geeft!

Kwikstart is een initiatief van Stichting Kinderperspectief. In 2014 ontwikkelden zij een gratis app en website voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, waarmee zij verschillende regelzaken op een rijtje kunnen zetten. Op Kwikstart kunnen de jongeren zoeken naar antwoorden op en informatie over allerlei vragen die zij tegenkomen wanneer zij 18 jaar worden. Deze informatie wordt overzichtelijk aangeboden onder acht tegels (wonen, werk, geldzaken, school, gezondheid&hulp, rechten&plichten, verzekeren en 18&dan). Ook kun je in de zoekbalk zelf zoeken op een onderwerp. Door middel van deze website en app helpt Kwikstart jongeren een goede start te geven bij de weg naar zelfstandigheid.

Meer weten? Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Kwikstart. Of download de app via de Google playstore of Apple store.