Ik voel me alleen en zoek een luisterend oor…

Voelt u zich weleens alleen? Of heeft u behoefte aan een goed gesprek? Wanneer u wat ouder wordt, wordt de kring van mensen om u heen kleiner. Nieuwe ontmoetingen aangaan of vriendschappen sluiten gaat niet altijd even makkelijk meer. Dat gebeurt nu eenmaal en is niets om u voor te schamen. NOLANO, de ontmoetingsvereniging voor 60 plus, wil daar wat aan doen. NOLANO biedt een luisterend oor in de vorm van activerende gesprekken.

NOLANO heeft een team van tien ervaren en getrainde vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning aan 60-plussers door met hen in gesprek te gaan. De vrijwilligers hebben ter voorbereiding een gedegen training gevolgd van vier middagen. In de training hebben ze geleerd hoe ze op respectvolle en inlevende wijze met u in gesprek gaan. Ze doen dat vanuit de presentiebenadering: er onbevooroordeeld voor u zijn, afstemmen, inleven en samen ontdekken wat gewenst en nodig is. 

Een gesprekspartner die er volledig voor u is. Die met volle aandacht en oprechte interesse luistert. Aan wie u uw verhaal kwijt kunt. Die vragen zal stellen over hoe dingen voor u zijn en wat je graag zou willen veranderen. Die in vier à vijf gesprekken helpt een manier te vinden om uw leven aangenamer te maken. Het doel is om u handvatten te geven zodat u op eigen kracht uw leven aangenamer kunt maken. 

Wilt u meer weten of ook eens in gesprek gaan? Kijk dan eens op de website van NOLANO. Daar vindt u ook verschillende leuke activiteiten die regelmatig georganiseerd worden!