Inloopspreekuur openbaar vervoer

Inloopspreekuur openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend, met name voor ouderen. Maar met hulp van ervaringsdeskundigen is het makkelijker dan gedacht! Ervaren OV-ambassadeurs, zelf ook 55+, geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus tijdens het inloopspreekuur op vrijdag 16 december van 10.00 uur tot 11.30 uur in de bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.

Om langer zelfstandig te kunnen reizen, bieden OV-ambassadeurs de mogelijkheid om vragen over het openbaar vervoer te stellen. Zij beantwoorden tijdens het inloopspreekuur veelgestelde vragen over reizen met bus en trein. Met duidelijk informatiemateriaal krijgt u uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Het inloopspreekuur is kosteloos en vrijblijvend.

Wilt u weten hoe een OV-chipkaart aangevraagd moet worden of hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt? Of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Stel uw vragen gerust tijdens het inloopspreekuur.

Liever telefonisch contact?

Telefonisch contact met een OV-ambassadeur is ook mogelijk. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar tijdens het telefonisch spreekuur om OV-vragen te beantwoorden. Zijn zijn bereikbaar op nummer: 038 – 303 70 10 (maandag- t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur).

U bent van harte welkom op 16 december van 10.00 uur tot 11.30 uur in de Bibliotheek Zutphen! Kijk ook voor meer informatie ook op www.ervaarhetov.nl.