KIES: spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders

KIES

Een scheiding kan voor ieder kind een uitdaging zijn. De vertrouwde basis verdwijnt en de dagelijkse realiteit verandert drastisch. Om kinderen in deze moeilijke periode te ondersteunen, is er KIES - Kinderen In Een Scheiding. Dit programma richt zich specifiek op kinderen van 8 tot 12 jaar oud, wiens ouders recent of al een tijd geleden gescheiden zijn. In 2024 start er een nieuw KIES-programma vanaf februari.

Doel en structuur van KIES

KIES is ontworpen als een spel- en praatgroep, waar kinderen de gelegenheid krijgen om hun ervaringen en gevoelens te delen en te verwerken. Het programma omvat 8 bijeenkomsten, waarbij door middel van spel en creatieve werkvormen kinderen geholpen worden om de scheiding te verwerken. Deze bijeenkomsten bieden kinderen een veilige ruimte om, alleen of samen met andere kinderen, stil te staan bij de impact van de scheiding en eventuele aanhoudende ervaringen.

Ouderbijeenkomsten en evaluatie

Voorafgaand aan het KIES-programma is er een ouderbijeenkomst ter introductie. Hier wordt informatie verstrekt over de inhoud en opzet van de KIES-bijeenkomsten, inclusief de behandelde thema's en mogelijke reacties van kinderen. Aan het einde van het traject vindt een evaluatie ouderbijeenkomst plaats, waarbij wordt teruggeblikt op de bijeenkomsten en tips worden gegeven over hoe ouders hun kinderen kunnen ondersteunen.

Bekijk hier de Kies flyer voor alle praktische informatie over KIES en hoe u uw kind en uzelf kunt aanmelden voor het aankomende programma.