Kom je lekker buitenspelen?

Touwtje springen, stoepkrijten of voetballen? Leuk en zo goed!

Buitenspelen is niet alleen leuk maar ook heel goed voor je kinderen. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Door te fietsen, voetballen, klimmen, hinkelen, rennen, touwtje springen, ontwikkelt je kind allerlei motorische vaardigheden en leert het hoe zich goed te bewegen. Je kind valt minder snel, wordt vaardiger en sterker, waardoor het meer plezier heeft en steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Het stimuleert ook sociale vaardigheden en in de buitenlucht kan het alle energie kwijt. Van lekker actief zijn krijg je ook nog eens goede trek en aan het eind van de dag komt de slaap dan ook meestal snel. De zon zorgt ook nog voor wat extra vitamine D. 

Buitenspelen is ook goed voor de ontwikkeling van de creativiteit en fantasie.

Je kind ontdekt zijn eigen wereldje. Hierbij wordt volop gefantaseerd en creativiteit geprikkeld. Ook wordt er een beroep gedaan op het oplossingsgericht vermogen. Een mooie stok wordt ineens een toverstaf en een fiets is politiemotor. In de zandbak worden taartjes en ijsjes verkocht. Het fantaseren is eindeloos en door veel te fantaseren wordt creativiteit gestimuleerd. Dus, laat je kind een gat in de lucht spring(touw)en, een leuke (boom)hut bouwen, rennen, klauteren en zich verstoppen.

Woensdag 9 juni is het ook nog eens Nationale Buitenspeeldag. Kijk op de website voor leuke tips, interessante speelweetjes en stoere speelverhalen!