KOPP/KOV groep ‘Nu jij!’ voor jongeren van 16 tot 25 jaar

‘Nu jij!’ voor jongeren van 16 tot 25 jaar van wie de vader of moeder psychisch ziek of verslaafd is.

Een van je ouders is psychisch ziek of verslaafd, misschien zijn ze dat zelfs allebei. Dat betekent dat je waarschijnlijk gewend bent om altijd rekening te houden met je ouders. Dat je leven erop is ingericht om elk moment voor ze klaar te staan, als dat nodig is. Maar, hoe organiseer je het als je zelf iets wilt ondernemen? Heb jij tijd voor je vrienden? Tijd voor je studie: leef je je eigen leven, of dat van je ouders? En, wat wil jij?

Je bent niet de enige die hier mee zit! Er zijn mensen die jou begrijpen en die zelfs aan een half woord genoeg hebben, namelijk jongeren in dezelfde situatie. Je vindt ze in de adolescentengroep. Je kunt hier onder andere terecht voor het volgende:

• praten met jongeren van jouw leeftijd in een vergelijkbare situatie

• ervaringen uitwisselen

• vragen stellen aan professionals die uitleg kunnen geven over psychische ziekten, verslavingsproblemen en mogelijke gevolgen voor jou

De begeleiders van de groep geven geen therapie. Wel bieden ze hulp door te luisteren en samen met jou te zoeken naar een andere manier van omgaan met (één van) je ouders. Ook als je al uit huis bent! Alles in deze groepen blijft vertrouwelijk en je bent vrij om te delen wat je wil, maar niks is verplicht. Vooraf is er een kennismakingsgesprek met een van de begeleiders. Deelname is gratis.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Tactus.

Wanneer: Dinsdag 23 mei, 6, 13, 20 juni, 4, 11,18 juli en nog 1 terugkom-bijeenkomst

Informatie en aanmelden: kijk op de website van Impluz of bel/mail secretariaat 0570-604900, info@impluz.nl

Voor wie? Wanneer Locatie
16-25 jaar 23 mei
tot
18 juli
15:30 tot 17:00
De Uitwijk, De Brink 116, Zutphen