Maak kennis met #OPLADERS

#opladers

Kinderen opvoeden - in combinatie met een vaak volle werkweek - is soms een hele  uitdaging. Opvoeden is een klus op zich: er zijn veel waardevolle momenten, maar tegelijkertijd moet je ook veel ballen in de lucht houden. Veel mensen vinden het dan lastig om hulp te vragen als het even teveel wordt. Daarom is er de positieve beweging #OPLADERS. Deze zorgt ervoor dat jonge gezinnen elkaar weten te vinden en het verbindt hen. Zo kunnen zij elkaar een handje helpen als dat nodig is.

Versterken van verbindingen

De beweging #OPLADERS wil opvoeden makkelijker maken, door jonge gezinnen aan elkaar te verbinden en ze te stimuleren om samen over de opvoeding te praten en leuke dingen te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van ervaringen en goede voorbeelden en het organiseren van ouderactiviteiten, maar juist ook van dingen waar men in de opvoeding tegenaan loopt. Het helpt als een andere ouder lastige dingen herkent en vervolgens kan helpen met tips. Of als een ouder u even kan ontlasten: door (structureel) een speelafspraakje te plannen, een kind te helpen met huiswerk, de kinderen op te halen uit school of eens een keertje te koken.

Het 'normale leven'

#OPLADERS is een initiatief van de gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen en Heerde in samenwerking met Yunio, plaatselijke scholen, kinderopvangorganisaties, bibliotheken en andere ontmoetingsplekken. De beweging zet zich in om de kracht van het 'normale leven' te versterken. Want het is eigenlijk heel normaal dat we elkaar helpen als het even niet goed lukt.

Meer weten of ook #OPLADER worden?

Iedereen is een #OPLADER. Of heeft weleens een #OPLADER nodig. Laten we daarom samen bouwen aan een omgeving waar mensen meer met elkaar gaan delen, elkaar meer opzoeken en meer kunnen helpen. Wil je meer weten of zelf ook #OPLADER worden? Kijk op de website van mijnopladers.nl of neem contact op met Esther Bakker via e.bakker@yunio.nl of telefonisch via 0683016538.