Maak kennis met ruilkring LETS Zutphen

Wat is LETS? LETS staat voor Local Exchange Trade System. LETS is een ruilsysteem waarbij leden van de plaatselijke ruilgroep goederen en diensten met elkaar ruilen. Daarbij wordt niet afgerekend in geld, maar in punten. In Zutphen heten die punten Nappen, naar de Drogenapstoren. Nappen zijn geen geld en kosten geen rente. In de ruilkring gaat het om ruilen en handelen. Niet alleen om er zelf beter van te worden, maar in de hoop dat iedereen er beter van wordt. Omdat we in Zutphen en omgeving met een grote groep zijn, is er voor vrijwel iedere vraag wel een antwoord en voor vrijwel ieder probleem een oplossing. 

Ruilen en ontmoeten

Alles kun je ruilen! Van producten tot diensten. Bijvoorbeeld van een appeltaart tot tijdelijk onderdak en van een website tot een lekkende kraan vervangen. En van een koffiezetapparaat tot oppas voor de hond en van een band plakken tot plantjes voor in de tuin.

Iedereen heeft iets aan te bieden en iedereen heeft behoeftes. Samen kunnen we elkaars welzijn vergroten. Ook is het goed voor het milieu, omdat spullen hergebruikt worden. Maar door LETS ontmoet u ook nieuwe mensen. Iedere ruil staat voor een ontmoeting. Je leert elkaar kennen en weet wat je van elkaar kunt verwachten. Een kopje koffie hoort er vaak bij, maar is niet verplicht. Ontmoetingsmomenten genoeg bij de LETS! Ook worden er leuke andere activiteiten georganiseerd, zoals een kLETScafé bij leden thuis, een picknick of cadeautjesmarkt.

Meer weten?

Wilt u lid worden van LETS Zutphen of meer weten? Kijk dan op de website. Op 30 mei om 19:30 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats over LETS Zutphen. Aanmelden kan via info@letszutphen.nl of via Ans op 0575-528293 (na aanmelding volgt het adres van de bijeenkomst).