Medische zaken online regelen?

workshop medische zaken online

Stelt u zicht voor: na een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis ontvangt u een e-mail met het verzoek in te loggen in een patiëntenportaal voor meer informatie, een vervolgafspraak of de uitslag van het onderzoek. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Zijn mijn medische gegevens wel veilig te vinden? Gelre ziekenhuizen (in Zutphen en Apeldoorn) en BIJ de bieb werken samen en organiseren twee leerzame workshops over digitale zorg. U kunt hierbij zijn.

Wat is digitale zorg?

Er komen steeds meer digitale mogelijkheden voor mensen om hun eigen gezondheid te monitoren en zorg te regelen. Huisartsen en ziekenhuizen moedigen patiënten aan om gebruik te maken van online patiëntenportalen. En huisartsen en specialisten kunnen een videoconsult gebruiken als digitaal alternatief voor een fysieke afspraak. Bij de Bibliotheek merkt men dat steeds meer mensen met vragen komen over deze en andere digitale inlogmogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat de Bibliotheek veel inwoners van de gemeenten Voorst en Zutphen helpt met het inloggen met DigD of het aanmaken van een account bij de zorgverzekeraar? De brug tussen Gelre ziekenhuizen en Bij de bieb om samen workshops over digitale zorg te organiseren was daarom snel geslagen.

Combinatie van twee workshops

Gelre en Bij de bieb organiseren een combinatie van twee workshops waarin u helemaal wegwijs wordt gemaakt in de online omgeving van de zorg. Dit gaat als volgt: tijdens de eerst workshop in Bibliotheek Warnsveld wordt u op weg geholphen met het online oefenen in een demo-omgeving. De tweede workshop is in het ziekenhuis in Zutphen. Hier gaat u aan de slag in uw eigen medische dossier (aan uw privacy wordt gedacht!) waarbij iemand van Gelre haarfijn uitlegt waar u welke gegevens kunt vinden. Deelname aan deze combinatieworkshops is gratis. Een aanmelding is verplicht en kan via de agenda op: www.bijdebieb.nl. Neem voor beide workshops uw eigen laptop of tablet mee om op te oefenen.

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 9 juni (bibliotheek Warnsveld) en vrijdag 23 juni (Gelre ziekenhuis Zutphen, zaal 1-2, route 77)

Hoe laat: van 10.00 tot 11.30 uur (beide keren)

Kosten: geen

Aanmelden: via deze link