'Mijn ouders zijn gescheiden'. Lees het ervaringsverhaal van Max

Mijn ouders zijn gescheiden; column van Max

Mijn naam is Max, ik ben 25 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben bijna 3 jaar vrijwilliger bij Stichting Villa Pinedo. Als vrijwilliger bij Villa Pinedo zet ik dagelijks mijn ervaring met gescheiden ouders in om andere kinderen met gescheiden ouders te steunen.

In totaal vier columns neem ik jullie mee in mijn ervaring met gescheiden ouders en hoe ik deze ervaring inzet als vrijwilliger bij Villa Pinedo. In deze eerste column vertel ik over de periode vóór de scheiding van mijn ouders.

Mijn ouders zijn uit elkaar vanaf dat ik 7 jaar ben. Omdat ik nog vrij jong was weet ik niet heel veel over deze tijd. Maar dat komt misschien ook omdat het altijd vredig was en er nooit haat en nijd is geweest.

We woonden in Bosch en Duin en hebben het altijd gezellig gehad met ons drietjes. M’n vader werkte full-time en m’n moeder deed hier en daar wat klusjes, maar was voornamelijk veel thuis.We gingen gewoon op vakantie met elkaar, organiseerde feestjes, het was altijd wel een warm bad bij ons thuis.

Er was ook nooit echt iets van te merken dat mijn ouders uit elkaar zouden gaan. Toch gebeurde dat wel in 2004, maar het is nooit echt iets waar ik veel van gemerkt hebt. Dit komt voornamelijk ook omdat dit absoluut geen complexe scheiding is geweest. Het komt niet eens in de buurt.

M’n moeder kreeg alleen meer gevoelens voor een andere man en iets minder voor m’n vader. Hoe dit allemaal gegaan is en hoe het voor mij was lees je binnenkort in de tweede column.

Meer weten over Stichting Villa Pinedo? Bekijk dan de website Villapinedo.nl

Het Relatiespreekuur Zutphen geeft gratis onafhankelijke informatie en advies voor ouders met relatieproblemen en ouders die gaan scheiden. Wilt u zich aanmelden? Ga dan naar de website. Het Relatiespreekuur is alleen beschikbaar op afspraak.