Museumkidsweek bij Musea Zutphen in de herfstvakantie!

Kinderen hoeven zich deze herfstvakantie niet te vervelen: bij Musea Zutphen kunnen ze spannende avonturen beleven! Van 16 tot en met 31 oktober is het namelijk Museumkidsweek. Tijdens deze week worden er leuke activiteiten georganiseerd. Je hoeft je vooraf niet aan te melden voor de activiteiten.

Vanaf 19 oktober

In het museum kunnen kinderen vanaf 19 oktober een “audiotourreis” maken door de spannende geschiedenis van Zutphen. Ze maken kennis met bijzondere mensen uit het verleden én ze kunnen zelf een bronzen, zilveren of gouden munt winnen. Deelname aan de audiotour is gratis.

Woensdag 20 oktober

Op woensdag 20 oktober maken de kinderen die meedoen aan de workshop “Ik ga op reis en neem mee…” hun eigen fantasiekoffertje. De museumkunstenaar helpt hen daarbij. Het koffertje kunnen ze vullen met van alles wat ze mee willen nemen op reis of waar ze thuis mee willen spelen.

Zondag 24 oktober

De museumkunstenaar leert de deelnemers etsen tijdens de workshop Ets ze! Op zondag 24 oktober. Eerst gaan ze samen in het museum etsen bekijken. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag met huis-, tuin en keukenmaterialen en maken ze zelf een originele afdruk.

Beide workshops duren van 14:30 tot 16:00 uur, en kosten €7,50 per keer. Aanmelden is niet nodig, maar als je zeker wilt zijn van een plek, kun je een bericht sturen naar aanmeldingen@museazutphen.nl.

Vrijdag 29 oktober: Griezelen in het museum

Tijdens Halloween (vrijdag 29 oktober) wordt er gegriezeld in het museum. Durf jij Musea Zutphen in het donker te bezoeken? Zwervend door het museum hoor je van vertellers spannende verhalen over de geschiedenis van Zutphen. Na afloop krijgen de durfals warme chocolademelk om bij te komen. Deelname aan Griezelen in het museum kost €5 per persoon. Het is een doorlopende voorstellen, dus je kunt op elk willekeurig moment tussen 19:00 en 20:00 uur starten. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wil je meer weten? Kijk dan hier op de website van Musea Zutphen.