Nog steeds geen Alzheimer Cafe: blijf in contact!

19 januari 2021 weer geen Alzheimer Café Zutphen e.o. door Covid-19.

2020 was wel even anders dan andere jaren. Covid-19 deed zijn intrede. We moesten ons aanpassen, flexibel zijn, thuis gaan werken of juist vele uren overwerken, afstand houden, mondkapjes opdoen, aardig blijven. Onze Alzheimer Cafés moesten gesloten blijven. Met een beetje humor en voldoende zicht op de menselijke maat zijn we er doorheen gekomen. We missen de contacten en zodra de omstandigheden het toelaten, organiseren wij weer een Alzheimercafé.

Alvast de data die voor het eerste half jaar zijn gereserveerd:
16 februari

23 maart let op, afwijkend!

20 april,  18 mei en 15 juni. 

Geheugenspreekuur

Het Geheugenspreekuur van de casemanagers dementie is maandelijks eenmaal in de Bovenkamer en eenmaal in het Odensehuis. Het is een gratis inloopspreekuur en vooraf aanmelden is niet nodig.
Heeft u vragen op het gebied van geheugenproblemen en vraagt u zich af of er meer aan de hand is? De casemanager dementie helpt u verder. Het kan gaan om klachten van uzelf of van uw naaste.

Allerlei praktische vragen kunnen aan de orde komen, bijvoorbeeld: mantelzorgondersteuning, rijbewijs, dagopvang, etc.

In het besef, dat door het sluiten van de deuren geen fysieke ontmoetingen mogelijk zijn, verwijzen we graag nogmaals naar de alternatieve mogelijkheden voor ontmoeting, zingeving en activiteiten voor mantelzorgers en mensen met dementie. Voor verdere informatie kijk op:

Het Odensehuis Zutphen, www.odensehuiszutphen.nl
De Bovenkamer Zutphen, www.debovenkamerzutphen.com

Ook kunt u, als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, gratis bellen naar de Alzheimer Telefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088.

Online blijven we ook actief. Kijk op: www.alzheimernederland.nl of www.dementie.nl Meer regio informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411. In deze tijd is aandacht voor elkaar hebben ontzettend belangrijk.