Ondertekening intentieverklaring Kansrijke Start

De eerste 1.000 dagen van een kind zijn belangrijk voor een goede start. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte is een belangrijke voorspeller van zowel lichamelijke als mentale problemen op latere leeftijd. Het maakt dus uit waar je wieg staat.

De gemeente Zutphen wil dat ieder kind de kans op een zo’n goed mogelijke start krijgt voor een goede toekomst. Om die reden gaan zij een sterke en langdurige samenwerking aan met vele organisaties die werken met (aanstaande) ouders en verzorgers van kinderen in de eerste 1.000 dagen.

Op 10 december 2021 hebben zij samen met andere organisaties onze handtekening gezet onder een gezamenlijke intentieverklaring. Dit is gedaan vanuit het gedachtengoed dat opvoeden iets is dat je samen doet: zo versterken de organisaties, samen met inwoners en organisaties, de sociale basis en netwerken rondom kinderen en gezinnen: “It takes a village to raise a child”.

Ondertekenaars van de intentieverklaring:

Gemeente Zutphen, Perspectief Zutphen, GGD NOG, Yunio, Proscoop, Humanitas, Avonturijn, Praktijk Lia Weijts, Geboortenis, De Goed Genoeg Moeder, Graafschap Bibliotheken, Gelre Ziekenhuizen (vakgroepen gynaecologie en kindergeneeskunde), Naviva Kraamzorg, Verloskundig Centrum Zutphen, Partou Kinderopvang, KC De Bongerd, PCBS De Morgenster, Dikkertje Dap kinderopvang, Gelre Ziekenhuizen, Omarm de Kraamtijd, Springboon.

Hulp bij opvoeden?

Heeft u vragen of hulp nodig bij opvoeding van uw kind(eren)? Lees hier verder voor antwoorden of kijk of er een organisatie is die u kan helpen. Bijvoorbeeld #Opladers of Homestart.