Op vakantie met de auto

Op een terrasje in de zon, zwemmen, ijsjes eten, voeten in het zand, met een boek onder een parasol. We kunnen bijna niet wachten tot de zomervakantie begint. Hoewel vliegreizen normaal heel populair zijn, gaan veel mensen dit jaar toch liever nog even met de auto naar hun favoriete Europese vakantiebestemming. Wel zo veilig en flexibel.

5 tips voor een veilige en ontspannen reis!

Tip 1: Veilig op weg

Ga goed uitgerust op weg en stop vervolgens zeker elke twee uur minimaal een kwartier om even te lopen, iets te drinken en uit te rusten voor u weer de weg op gaat.

Tip 2: Comfort

Zorg voor een goede temperatuur in de auto. Koel, maar niet koud. Als het buiten erg warm is, kunt u de temperatuur in de auto beter rond de 23 graden zetten. 

Tip 3: Accessoires

Check of u alle benodigde accessoires in de auto hebt die u onderweg mogelijk nodig kunt hebben in geval van pech en of alles in goede staat verkeerd. Denk aan: lifehammer, ehbo-kit, reservewiel, reservelampen, startkabels, sleepkabel en gevarendriehoek of een hesje. En vergeet ook de verzekeringspapieren en de belangrijke telefoonnummers niet.

Tip 4: Slim inpakken

Dat zware spullen onderop gaan is redelijk logisch. Maar bedenk ook hoe u de bagage verder slim inpakt. Spullen die u onderweg nodig hebt, zoals water, reisdocumenten en uw zonnebril, plaatst u vooraan. Zorg dat de kinderen op de achterbank voldoende snacks en vermaak hebben voor onderweg. 

Tip 5: Timing

Als u ver moet rijden is het handig om vroeg in de ochtend te vertrekken. Vaak is het dan nog rustig op de weg en is het ook nog niet zo warm. De kinderen kunnen nog even rustig doezelen terwijl u vast flink wat kilometers maakt.

Een fijne vakantie!