#Opladers verbindt jonge gezinnen

Zodat ze hun leven kunnen delen en elkaar een handje kunnen helpen: dat gebeurt bij de positieve beweging #Opladers.

Het opvoeden van kinderen – in combinatie met een vaak volle werkweek – is een forse uitdaging. Opvoeden is een klus: veel waardevolle momenten, maar tegelijkertijd ook veel ballen in de lucht houden. En het kan lastig zijn om hulp te vragen als u het even veel vindt.

Versterken van verbindingen

De beweging #Opladers wil opvoeden makkelijker maken door ouders meer met elkaar te verbinden en te stimuleren dat ze samen over opvoeding praten en leuke dingen ondernemen. Zoals het delen van goede voorbeelden en ouderactiviteiten organiseren, maar juist ook van dingen waar u in de opvoeding tegenaan loopt. Het helpt als een andere ouder lastige dingen herkent en vervolgens kan helpen met opvoedtips. Of als een ouder u even kan ontlasten: door (structureel) een speelafspraakje te plannen, een kind te helpen met huiswerk, de kinderen op te halen uit school of eens een keertje te koken.

Normaal leven

#Opladers is een initiatief van de gemeenten Zutphen, Lochem en Heerde, samen met Yunio en de plaatselijke scholen, kinderopvangorganisaties, bibliotheken en andere ontmoetingsplaatsen. De beweging is vooral bedoeld om de kracht van het ‘normale leven’ te versterken. Want het is eigenlijk heel normaal dat we elkaar helpen als het even niet goed lukt.

Meer weten? Kijk op de website van mijnopladers.nl of neem contact op met Esther Bakker via e.bakker@yunio.nl. Zij is ook telefonisch te bereiken via  0683016538. Esther is de aanjager van deze beweging.