Perspectief Zutphen start twee Join Us groepen

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 8% van de jongeren zich elke dag alleen. Dat zijn zo’n 200.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om andere jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us is er vanaf nu ook in gemeente Zutphen voor deze jongeren.

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de gemeente Zutphen starten twee groepen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar oud en 18 en 25 jaar. De groep voor 18 tot 25 jaar start dinsdagavond 31 mei. De groep voor 12 tot 18 jaar start dinsdagavond 7 juni.

Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan een film kijken, spelletjes doen of samen iets ondernemen in de stad of de omgeving van Zutphen. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig, die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Altijd jezelf zijn

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. “Ik had het geviel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.” Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. “Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.”

Kom erbij, Join Us

Nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op de website van Join Us vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join Us is ook actief in gemeentes als Amsterdam, Twenterand, Dordrecht, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

In gemeente Zutphen start Perspectief Zutphen twee Join Us groepen in buurthuis De Uitwijk in de Zuidwijken.