Relatiespreekuur Zutphen is van start

Relatiespreekuur Zutphen

Als partners een goede relatie onderhouden kan best lastig zijn. Soms kiezen partners, die ook ouders zijn, er helaas voor om uit elkaar te gaan. Dit heeft vaak direct gevolgen voor de kinderen in het gezin. In de gemeente Zutphen heeft zo’n 15% van de kinderen onder de 12 jaar een scheiding meegemaakt. Boven de 12 jaar gaat het zelfs om 1 op de 4 jongeren. 

Het kan in zo'n moeilijke situatie helpend zijn om op tijd in gesprek te gaan en als dat nodig is de juiste ondersteuning te krijgen. Zo kunnen grotere problemen voorkomen worden. Ook voor de kinderen zijn de gevolgen dan minder groot. Vanaf nu is er voor alle inwoners van de gemeente Zutphen die met een scheiding te maken hebben, hulp in de vorm van het Relatiespreekuur. 

Het relatiespreekuur geeft gratis en onafhankelijk advies

Het Relatiespreekuur geeft onafhankelijke informatie en advies voor ouders met relatieproblemen en ouders die gaan scheiden. In de meeste gevallen is één gesprek al voldoende of wordt er doorverwezen naar een passende plek voor ondersteuning. In Zutphen is er een groot vangnet beschikbaar voor ouders die gaan scheiden. Daarmee is er altijd wel passende hulp te vinden.

Wethouder Jasper Bloem vertelt over het Relatiespreekuur: “We zetten in Zutphen in op preventie door met elkaar tijdig aan de bel te trekken als het niet lekker loopt. We werken veel samen met diverse organisaties. Denk aan scholen en kinderdagverblijven, maar bijvoorbeeld ook Humanitas, entrea lindenhout en Villa Pinedo. In het Relatiespreekuur verwijzen we de ouders door naar een passend aanbod voor jong en oud in Zutphen. Samen kunnen we tijdig problemen signaleren en ouders én kinderen begeleiden in een passende weg naar een scheiding.”

Maak een afspraak met het Relatiespreekuur

Het Relatiespreekuur is elke woensdagochtend in Zutphen. Het gesprek wordt gevoerd door een relatie- en gezinstherapeut en een professional van Humanitas. Een medewerker van entrea lindenhout beantwoordt de online vragen. Wilt u meer lezen of wilt u zich aanmelden voor het Relatiespreekuur? Ga dan naar de website. Het Relatiespreekuur is alleen beschikbaar op afspraak.