Samen tegen eenzaamheid in de zomer

“Een klein gebaar kan het verschil maken”

Het is weer vakantietijd. Veel mensen gaan een tijdje weg. En dat is heerlijk natuurlijk, maar voor sommige thuisblijvers is het geen makkelijke tijd. Een groot deel van de ouderen in Nederland voelt zich namelijk weleens eenzaam. En als hun naasten op vakantie zijn, wordt dit gevoel vaak nog versterkt. 

Wie stuur jij een kaartje of berichtje?

Omdat bij veel ouderen het gevoel van eenzaamheid in de zomervakantie toeneemt, is het belangrijk dat we extra aandacht aan hen geven. Heb jij een familielid, vriend of buur die hier last van heeft? Een telefoontje, appje of kaartje vanaf je vakantieadres kan al het verschil maken. Dat soort kleine gebaren zijn betekenisvol voor mensen die zich alleen voelen. Dus wie stuur jij een berichtje?

Wat kun je doen als je thuisblijft?

ga je niet op vakantie of ben je weer terug? Bedenk dan eens wat jij kunt doen. Spreek bijvoorbeeld iemand aan en maak een praatje. Of bedenk een leuke activiteit, zoals knutselen, biljarten, een wandeling of fietstochtje maken, of gewoon even koffie drinken. Ook kun je vrijwilligerswerk gaan doen in de buurt.

Kijk voor meer informatie en ideeën op de website van Eén tegen eenzaamheid.

Iedereen kan iets doen. Maak ook het verschil!

zomereenzaamheid