Geld voor dagelijks leven

Op de website van Nibud vindt u een stappenplan om grip te krijgen op uw geldzaken. Of download gratis de mobiele app fiKks. Via de app helpt een vrijwillige buddy om uw geldzaken op orde te krijgen. Kijk op de website voor meer informatie.

Of vraag hulp aan Perspectief of aan Schuldhulpmaatje.

Perspectief Zutphen - ik zoek hulp

Zit jij ergens mee? Kom jij er zelf niet uit? Dan gaan we samen met jou aan de slag. Wij ondersteunen je bijvoorbeeld bij het op orde brengen van je financiën, schulden, je minder alleen voelen, omgaan met een echtscheiding of opvoedingsvragen. Of bij vragen over werk of school, beter in je vel zitten, omgaan met stress, als mantelzorger overeind blijven, zorgen over iemand of ruzie met je buren oplossen.

Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. We hebben een groot netwerk, dus als wij je niet zelf kunnen ondersteunen, geven we je advies over waar je ondersteuning kunt krijgen die bij jou past. Onze ondersteuning kost je niets.

Perspectief Zutphen - rondkomen en schulden

SchuldHulpmaatje Zutphen

Postadres
Stokebrand 509

Telefoonnummer
06 83 03 90 05

fiKks

Mobiele app om met hulp van een vrijwillige buddy de geldzaken op orde te krijgen.

Nibud - Grip op geld

Stappenplan om grip te krijgen op uw geldzaken.


Ga naar een kringloopwinkel. De kringloopwinkel verkoopt goedkope tweedehandskleding. Maar bijvoorbeeld ook gebruikte meubels, huishoudelijke apparaten, speelgoed en keukenspullen.

In 't Warnshuus is elk halfjaar een kledingbeurs. Kijk op de website voor de agenda.

't Warnshuus

Centrale ontmoetingsplek voor en door inwoners van Warnsveld en Leesten. In 't Warnshuus vinden activiteiten plaats voor allerlei doelgroepen.

Geopend:

  \t
 • maandag t/m donderdag 9.00 uur - 17.00 uur. Indien er activiteiten zijn: 19.00 - 22.00 uur.
 • \t
 • vrijdag 9.00 uur - 17.00 uur.

Kijk op de website voor activiteiten op vrijdagavond of het weekend.

Bezoekadres
Dreiumme 43
7232 CN Warnsveld

E-mailadres
info@warnshuus.nl

Telefoonnummer
0575 52 27 96

Kringloopwinkel 2Switch Zutphen

Openingstijden:

  \t
 • ma t/m vr, 10.00 - 18.00 uur
 • \t
 • zaterdag, 10.00 - 17.00 uur

Bezoekadres
Skagerrakstraat 1A
7202 BZ Zutphen

Website
www.2switch.nl

Telefoonnummer
0900 02 05

Kringloopwinkel Hand

Openingstijden:

  \t
 • di t/m vr, 10.30 - 16.00 uur
 • \t
 • zaterdag, 10.30 - 13.00 uur

Bezoekadres
Kolenstraat 17 - 21
7201 HR Zutphen

Telefoonnummer
0575 51 50 08


Misschien kunt u individuele inkomenstoeslag krijgen. Dat is geld van de gemeente voor mensen die langere tijd een laag inkomen hebben. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft. Bijvoorbeeld aan een nieuwe wasmachine of spullen voor uw kinderen. Of u gebruikt de individuele inkomenstoeslag voor het betalen van rekeningen, zoals de huur.

U kunt de toeslag 1 keer per 12 maanden aanvragen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op individuele inkomenstoeslag. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Heeft u kinderen? Dan heeft u misschien recht op het Kindpakket. Het Kindpakket levert een bijdrage in de kosten die u maakt voor uw kind, € 500 per kind (0-21 jaar) per kalenderjaar.

Gemeente Zutphen - individuele inkomenstoeslag

Bezoekadres
Henri Dunantweg 1
7201 EV Zutphen

Postadres
Postbus 41
7200 AA Zutphen

E-mailadres
info@zutphen.nl

Telefoonnummer
14 0575

Gemeente Zutphen - kindpakket


De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen in nood. Kijk op de website van de Voedselbank in uw gemeente voor een uitgiftepunt bij u in de buurt.

Kijk ook op de website om te zien of u in aanmerking komt. Download het aanvraagformulier of haal het formulier op bij het uitgiftepunt. Volg de instructies op het formulier. Nadat de Voedselbank uw aanvraagformulier heeft ontvangen, volgt een gesprek. Kijk voor meer informatie op de website.

De eerste keer moet u zich kunnen identificeren. Neem uw legitimatiebewijs dus mee. In de bevestigingsbrief van de Voedselbank staat een nummer. Dit nummer heeft u nodig bij het afhalen van het pakket. U moet zelf boodschappentassen meenemen.

Heeft u geen recht op hulp van de Voedselbank? Met de app van Too good to go weet u waar u goedkoop eten koopt dat anders weggegooid wordt.

Too good to go

Voedselbank Zutphen

Industrieterrein ‘De Mars’

Bezoekadres
Hermesweg 17a
7202 BR Zutphen

Postadres
Postbus 4058
7200 BB Zutphen

Telefoonnummer
06 146 146 30