Spannende voorleeswedstrijd bij de Bibliotheek in Zutphen

Zaterdag 12 februari was een spannende dag bij de Bibliotheek in Zutphen. Maar liefst tien basisschoolleerlingen probeerden de titel ‘Voorleeskampioen Zutphen’ in de wacht te slepen. Veerle van basisschool J.F. Kennedy is dit gelukt. 

Tien jongens en meisjes zaten bij de Bibliotheek in Zutphen op het puntje van hun stoel met op schoot hun favoriete boek. Bij de jaarlijks terugkerende Nationale Voorleeswedstrijd proberen basisschoolleerlingen Voorleeskampioen van hun gemeente te worden. De leerling kiest zelf uit welk boek hij/zij gaat voorlezen. De winnaar van de lokale wedstrijd gaat door naar de regiofinale. Dit jaar in Aalten. De winnaar van de regiofinale gaat weer door naar de provinciale finale en deze winnaar gaat weer door landelijke finale.

De aanwezige jury beoordeelde alle voorleesverhalen zorgvuldig. Er werd o.a. gekeken en geluisterd naar stemgebruik, tempowisseling en emotie. Veerle van basisschool J.F. Kennedy mag zich voorleeskampioen van Zutphen noemen. Zij zal de gemeente Zutphen vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op 12 maart in Aalten.