Speciale dag voor Zutphense mantelzorgers op vrijdag 12 april

Vrijdagmiddag 12 april 2024 is er een evenement voor mantelzorgers uit de gemeente Zutphen. Bij Cinemajestic in Zutphen kunt u die middag genieten van een mooie film. Voor de film en na afloop is er een informatiepunt waar u met vragen over mantelzorg terecht kunt.

Wat: Mantelzorgevenement Zutphen
Wanneer: 12 april 2024 van 13.00u tot 17.00u
Voor wie: mantelzorgers uit de gemeente Zutphen
Waar: Cinemajestic, Dreef 8 in Zutphen

Aanmelden en afmelden

Dit evenement is geweest.

Programma:

Inloop: 13.00 uur
Welkomstwoord: 13.45 uur
Film: 14.00 – 15.45 uur
Napraten: 15.45 – 17.00 uur
Einde: 17.00 uur

Over de films

U kunt, zoals hierboven aangegeven, een keuze maken uit twee films. Hieronder leggen wij u in het kort uit waar de films over gaan, zodat u een duidelijk beeld heeft en u uw keuze aan ons door kunt geven tijdens het evenement.

1. De terugreis

Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa.

Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

 

2. Wicked little letters

Het dorp Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose (Olivia Colman) die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Samen met andere vrouwen probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen.

Film Wicked Little Letters

 

Dit mantelzorgevenement wordt georganiseerd door: Perspectief Zutphen, Zorggroep Sint Maarten locatie Polbeek, De Bovenkamer, Odensehuis Zutphen, Sensire, Den Bouw zorg-wooncentrum en Gemeente Zutphen.