Tegenlicht Meet ups: nieuw bij bieb Zutphen

Tegenlicht Meet ups

Bibliotheek Zutphen start vanaf april 2023 met een reeks nieuwe evenementen. Tegenlicht BIJ de bieb! In Tegenlicht worden nieuwe ideeën op het gebied van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap tegen het licht gehouden. Naar aanleiding van recente of oudere uitzendingen van VPRO’s Tegenlicht gaan aanwezigen tijdens Tegenlicht Meet Ups in gesprek met gasten en medebezoekers over hoe de wereld van morgen eruit zal zien en waar de kansen in onze regio liggen. U kunt hierbij zijn!

Thema Samen Vergroenen

Op maandag 17 april wordt er een gesprek gevoerd over ‘Samen Vergroenen’ en begint de avond met het kijken van een uitzending hierover. Hoe zetten we de groene knop om? Nu de gasprijzen enorm de lucht in zijn geschoten en bezuinigen voor steeds meer mensen geen vrijwillige keuze meer is, lijkt verandering in zicht. Hoe zorgen we ervoor dat staat, de markt en de gemeenschap bij elkaar komen in de strijd naar transformatieve verandering? Na de documentaire gaan alle aanwezigen onder leiding van een moderator in gesprek met deskundigen, en daarvoor is de samenwerking met ZutphenEnergie gezocht.

Komt u ook?

De aflevering bekijken en meepraten? U kunt zich voor deze boeiende avond aanmelden via de agenda op www.bijdebieb.nl. Het kost niets. U bent van harte uitgenodigd voor Tegenlicht BIJ de Bieb!