Toename gebruik 3-MMC

Achtergrond informatie over 3-MMC.

In Zutphen en omstreken komen steeds meer signalen dat er een toename is van het gebruik van het middel 3-MMC. Wilt u als ouders of wil jij als gebruiker hier meer van weten? In dit nieuwsitem wat korte achtergrond informatie over 3-MMC. Vragen over dit middel? Onderaan dit nieuwsbericht treft u contactgegevens aan waar u terecht kunt met vragen en/of zorgen over gebruik van 3-MMC. 

Wat is 3-MMC?

3-MMC is een Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS). Het is een amfetamine-achtige stof en lijkt qua werking op 4-MMC (mephedrone of miauw miauw). Naar deze stoffen is nog weinig onderzoek gedaan, daarom zijn langetermijneffecten nog niet bekend.

Werking

3-MMC werkt stimulerend en licht hallucinerend. Gebruikers voelen zich energiek, euforisch en hebben de behoefte contact te maken en te praten en voelen zich zeer sociaal vaardig. Daarnaast ervaren ze meer zelfvertrouwen. Lichamelijke effecten zijn: stijging van de bloeddruk, verhoging van de lichaamstemperatuur, stimulatie en hogere spierspanning, zweten, een droge mond, grote pupillen en tandenknarsen.

Bijwerkingen en risico’s

De risico’s die bekend zijn komen voort uit ervaringen van gebruikers en incidenten. Verder is er nog weinig bekend. Vanuit gebruikers wordt gemeld: hoofdpijn, verwarring, misselijkheid, angst en paranoia. Verder ervaren ze een sterke neiging om het middel opnieuw te gebruiken. In de dagen nadat ze gebruikt hebben voelen ze zich soms depressief. Wat betreft lichamelijke risico’s geven gebruikers aan soms last te hebben van hartkloppingen, uitputting, uitdroging, oververhitting en spasmes. Er zijn incidenten bekend waarbij gebruikers een epileptische aanval, delier of psychose kregen.

Waar kan ik terecht

Met vragen over gebruik, vermoedens van gebruik en advies kunt u in Zutphen terecht bij preventie van Tactus verslavingszorg. Zij kunnen u verder helpen om indien nodig passende hulp te vinden.

Contact opnemen kan via: 088 382 2887