Voedselverspilling tegengaan en besparen op boodschappen

Wist u dat meer dan 1/3 van al het eten verspild wordt? Dat is ontzettend veel. En natuurlijk heel zonde. Dat was de reden voor het starten van de movement “Too Good To Go”. Hun missie is om iedereen, wereldwijd, te inspireren en te motiveren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling.

Wat is Too Good To Go?

Het doel van Too Good To Go is om de verspilling van voedsel tegen te gaan. En wel door producten een tweede kans te geven. Het gaat om producten die dan niet meer in de schappen mogen liggen, maar die nog wel goed zijn en geconsumeerd kunnen worden.

Dit gebeurt in samenwerking met lokale ondernemers. Denk aan supermarkten, bakkers, restaurants, verswinkels, cafés en meer. De producten die aan het eind van de dag overblijven, gaan samen in een Magic Box. Deze is iedere keer anders, afhankelijk van wat er die dag over is. Een ander voordeel: de boxen zijn handig voor mensen met een kleine portemonnee, want ze worden aangeboden voor een lage prijs. Zo is het mogelijk om voor minder geld alsnog een verse maaltijd klaar te maken.

Hoe werkt het?

Too Good To Go is een app die gratis gedownload kan worden. Download de app, log in en kies een plaats of gebied. Hierbij vindt u alle lokale ondernemers in uw omgeving die meedoen met Too Good To Go. U kiest zelf bij welke winkel of restaurant u een box wilt hebben en haalt die dezelfde dag nog op.

Als ondernemer kunt u hier ook uw onderneming registreren. Zo houdt u minder over en kunt u helpen om voedselverspilling tegen te gaan.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Too Good To Go.