Voor alle kinderen is er deze zomer Vakantielezen!

Vakantielezen

Elke dag lezen zorgt ervoor dat een kind beter en vlotter leert lezen. Op school zit dat vaak wel goed. Maar dan is er opeens die heerlijke, lange zomervakantie. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die niet lezen in de zomervakantie, kunnen terugvallen in leesniveau. Op school noemen ze dat de ‘zomerleesdip’. De Bibliotheek zet zich in om dit te voorkomen en biedt daarom een zomerleesprogramma aan voor kinderen van de basisschool. De nadruk ligt vooral op de beginnende lezers van groep 3 en 4. Het programma heet: Vakantielezen.

‘Ga mee op reis’ is het thema van Vakantielezen!

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Met Vakantielezen willen de bibliotheken het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. Zo is er een activiteit in de klas (verzorgd door de lees-mediacoaches van BIJ de bieb) en worden er vakantieleestasjes door de bieb uitgedeeld. Ook is er op www.vakantie-lezen.nl een thuiseditie en een schooleditie van Vakantielezen te vinden. Op deze website neemt presentatrice Fenna Ramos (bekend van NPO Zappelin) de jonge lezers mee op een reis die langs zes landen gaat.

Activiteiten in de vestigingen van BIJ de bieb

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen naar BIJ de bieb in Zutphen komen om een leuke speurtocht te doen. Los alle raadsels op en krijg het Vakantielezen miniboekje cadeau. In dit boekje zit een extra verhaal van Meral en Jop. Kijk voor meer informatie op de website van BIJ de bieb. Hier staat ook een vakantieleesbingokaart op. Met een volle bingokaart kunnen kinderen naar de Bibliotheek komen om een zomers cadeautje in ontvangst te nemen (op=op)!