VRIJWILLIGERSWERK #IKBENBUDDY,

VRIJWILLLIGERSWERK #IKBENBUDDY

COLUMN 4 VAN MAX, VRIJWILLIGER BIJ STICHTING VILLA PINEDO

Mijn naam is Max Jessurun en in de afgelopen 3 columns heb je kunnen lezen over de scheiding van mijn ouders, hoe het voor mij was en wat ik heb gemist in die tijd. Ik ben Buddy bij Villa Pinedo en in deze laatste column lees je over mijn Buddyschap.

Ik heb Villa Pinedo leren kennen doordat ik toevallig een keertje naar Koffietijd keek, waar een Buddy van Villa Pinedo te gast was. Haar verhaal en het bestaan van de stichting inspireerde mij heel erg en zorgde ervoor dat ik mij aanmeldde als Buddy. De eerste kennismaking tijdens de basistraining was heel bijzonder. Voor het eerst kon ik met andere leeftijdgenoten praten over de scheiding en hoe het voor ons was. Ik merkte dat er bij mij nog veel emoties verscholen zaten en het erover hebben werkte wel voor de verwerking.

VRIJWILLIGERSWERK #IKBENBUDDY

Na deze dag was ik heel erg gemotiveerd om online andere kinderen te helpen die met vragen zitten. Het is zo dankbaar om te doen! We hebben het in de chat niet alleen over de scheiding, maar ook over het dagelijks leven zoals school, sport en hobby’s. Met het ene kind valt wat makkelijker te kletsen dan met de andere, maar als een kind stuurt: “dankjewel” of “dit heeft mij geholpen”, is dat een fijn gevoel. Dat is ook uiteindelijk hetgeen waarvoor ik het doe. Buiten dat ik met mijn ervaring andere kinderen help, merk ik dat sommige vragen van hen voor een bepaalde trigger bij mij zorgt. Ik denk daardoor zelf nog een paar keer na over mijn eigen situaties van de scheiding van mijn ouders.

Heb jij gescheiden ouders? Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Word ook Buddy bij Villa Pinedo! Kijk op en meld je aan.

Het Relatiespreekuur Zutphen biedt onafhankelijke informatie en advies voor ouders met relatieproblemen en ouders die gaan scheiden.