Wat kan ik doen bij financiële problemen of schulden?

hulp bij financiële problemen of schulden

Heeft u te maken met financiële problemen waar u zelf moeilijk uit komt? Of zoekt u hulp bij het aanpakken van schulden? Bij Perspectief Zutphen kunt u hulp krijgen in het op orde brengen van uw financiën of het aanpakken van schulden. Een medewerker van Perspectief Zutphen kijkt samen met u naar wat er nodig is, zodat u weer vat krijgt op uw financiën.

Hoe werkt het?

U kunt zelf contact opnemen met Perspectief Zutphen via het sociale wijkteam in de buurt waarin u woont. U maakt vervolgens een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Een sociaal werker kijkt met u naar welke ondersteuning u nodig heeft om uit uw schulden te komen. En of Perspectief die ondersteuning zelf kan bieden.

Als de sociaal werker u gaat ondersteunen, is dat tijdelijk. Bijvoorbeeld voor een aantal maanden. Een traject start met het in kaart brengen van uw situatie. Dat betekent dat er ook gesproken wordt over hulpmogelijkheden uit uw eigen omgeving. Zijn er vrienden, familie of buren die tijdelijk iets kunnen betekenen? Heeft u specialistische hulp nodig? Ook dan weet de sociaal werker waar u het beste naar toe kunt. U houdt uiteindelijk zelf de regie.

Als Perspectief u niet zelf verder kan helpen, dan kijken zij samen met u waar u de juiste hulp kunt vinden. Informatie over andere hulpmogelijkheden vindt u ook op de hulpwijzer

Contact

Ga voor meer informatie of voor het opnemen van contact met Perspectief Zutphen naar de website. Heeft u geen financiële vraag maar een andere vraag? Ook dan kunt u daar terecht. Perspectief heeft een groot netwerk, dus als zij u niet zelf kunnen ondersteunen, geven ze u advies over waar u ondersteuning kunt krijgen die bij u past. De ondersteuning die Perspectief biedt is gratis. 

Schuldhulpmaatje

Perspectief Zutphen werkt samen met Schuldhulpmaatje. Deze organisatie biedt praktische hulp bij financiële problemen met getrainde vrijwilligers. Meer informatie over Schuldhulpmaatje vindt u op Schuldhulpmaatje.nl.