'Mijn bonusouders!' Lees column 2 van Max

Relatiespreekuur Zutphen

Max is vrijwilliger bij Stichting Villa Pinedo, een stichting voor kinderen met gescheiden ouders. In totaal vier columns vertelt hij over zijn ervaring met gescheiden ouders en hoe hij deze ervaring inzet als vrijwilliger bij Villa Pinedo. In deze tweede column vertelt hij over de periode vlak na de scheiding en de ontmoeting met zijn bonusouders. 

Na ongeveer een jaar na de scheiding, kreeg mijn moeder een nieuwe liefde. In het begin spraken we met elkaar af, zodat ik ook een beetje aan het idee kon wennen. Soms bleef ik ook bij hem slapen, ik had daar zelfs mijn eigen slaapkamer.

Uiteindelijk verhuisden we, met mijn bonuspa, terug naar onze eigen woonplaats zodat ik weer dichtbij school woonde. We hebben het eigenlijk altijd wel gezellig met elkaar en ik zie de nieuwe man van moeder dan ook echt als BONUS!

Toen mijn moeder een nieuwe vriend had, was mijn vader nog een paar jaartjes alleen. Gelukkig kwam daar ook verandering in en kreeg ik een bonusmoeder. De eerste keer dat ik haar ontmoette, gingen we naar haar toe. Ik was heel gespannen want ik ging de nieuwe vriendin van mijn vader zien! Toen zij de deur open deed wist ik: Dit zit goed!

Opeens kwamen er ook 2 kleine jochies om de hoek aangerend! Zij had twee zoontjes van op dat moment 4 en 5 jaar, dus ging ik opeens van enig kind naar grote broer. Zo zie ik dat echt! Vanaf het eerste moment heb ik mij altijd welkom gevoeld in het gezin, maar ook in de familie die ik erbij kreeg. Een paar jaar later kwam mijn vader het leuke nieuws vertellen dat hij samen met zijn nieuwe vrouw een kindje kregen. Zo kreeg ik er in 2011 nog een broertje bij!

Mijn verjaardag vier ik altijd met alle families, mijn ouders zijn bij mijn diploma-uitreikingen en eindmusical geweest en twee jaar geleden vierden we Oud en Nieuw met elkaar.

De scheiding is echt geen feestje geweest, maar als kind heb ik daar nooit iets van meegekregen. Mijn ouders hebben altijd vanuit mijn belang gedacht en daar ben ik ze tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Dat is mij het meest waardevol en wat ik ieder kind met gescheiden ouders gun.

Lees ook de eerste column van Max op de Hulpwijzer over de periode vóór de scheiding van zijn ouders. Wilt u meer informatie lezen over Stichting Villa Pinedo? Bekijk dan de website Villapinedo.nl.

Het Relatiespreekuur Zutphen biedt onafhankelijke informatie en advies voor ouders met relatieproblemen en ouders die gaan scheiden. Kijk op www.relatiespreekuurzutphen.nl voor meer informatie.